Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή σπιτική πίτσα; Ξεχάστε την κλασική συνταγή και δοκιμάστε να σερβίρετε στους μικρούς μας φίλους πιτσάκια χωνάκια! Η ιδανική συνταγή για το παιδικό πάρτι, για ένα γρήγορο σνακ και γιατί όχι για το σχολείο!
Υλικά:
400 γρ. ζύμη για κλασική πίτσα
1 βάζο 400 γρ. σάλτσα πίτσας
11 φέτες ζαμπόν/ όποιο αλλαντικό προτιμάτε
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένη κίτρινη ή πράσινη πιπεριά
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί για πίτσα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στο κατώτατο σημείο του φούρνου. Στο επόμενο στάδιο θα φτιάξουμε τα χωνάκια που θα τοποθετήσουμε τα πιτσάκια για να ψηθούν
Για να το κάνετε αυτό θα πάρετε ένα σκληρό χαρτί (χαρτόνι) θα το κόψετε προσεκτικά για να δημιουργήσετε τα χωνάκια. Εν συνεχεία, θα πάρετε ένα αλουμινόχαρτο θα τυλίξετε προσεκτικά τα χωνάκια και εκεί μέσα θα τοποθετήσετε τη ζύμη.
Για την παρασκευή της πίτσας θα ανοίξετε την έτοιμη ζύμη και θα την ξετυλίξετε προσεκτικά με έναν πλάστη ανοίγοντας την σε μια λεία επιφάνεια. Αφού απλώσετε τη ζύμη θα την κόψετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε τετράγωνη ζύμη σε σχήμα χωνάκι και τοποθετήστε την σε κάθε χωνάκι. Πατήστε καλά για να σφραγιστούν τα άκρα.
Τοποθετήστε τα χωνάκια σε ένα μεγάλο χαρτί ψησίματος με ανοικτά τα άκρα προς τα κάτω. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο , αφαιρέστε τα πιτάκια από τους κώνους-καλούπια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ¾ φλιτζανιού σάλτσα πίτσας, το ζαμπόν και τις πιπεριές. Βάλτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό για 2 έως 4 λεπτά ή μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι βάλτε από το μείγμα σε κάθε ψημένο κώνο. Στο τέλος κάθε κώνου βάζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας τυρί. Σερβίρετε ζεστό με την υπόλοιπη σάλτσα πίτσας.
πηγή
πηγή
Δημοσίευση σχολίου