0

Δουλειές και παιδί μαζί δεν είναι εύκολο! Πόσο μάλλον να έχεις δύο παιδιά ή και παραπάνω. Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις όλα όσα θέλεις, όπως θέλεις, και τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζεις και κάνεις όσα βλέπει η πεθερά. Σχεδόν πάντα, οι δουλειές συνοδεύονται με άγχος, θέλεις να τελειώσεις και να καθίσεις να ασχοληθείς με το παιδί σου που γκρινιάζει γιατί ζητάει τη προσοχή σου...

Ας δούμε τις δουλειές με άλλο μάτι, σαν παιχνίδι... Βάλε το παιδί να συμμετέχει στο παιχνίδι "Κάνουμε δουλειές μαζί".
Ώρα για μαγείρεμα!

Άσε το παιδί να σε βοηθήσει όπως μπορεί, να συμμετέχει με κάποιο τρόπο. Να σου δώσει ορισμένα υλικά, να πλύνει τις τομάτες, να ρίξει το αλεύρι στο γλυκό κλπ

Ο πιο γρήγορος κερδίζει!

Είναι ένα παιχνίδι που εμείς παίζουμε σχεδόν κάθε μέρα 5 χρόνια τώρα. Είναι η ώρα που θέλεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα και να τακτοποιήσεις το σπίτι. Εσύ αναλαμβάνεις το σαλόνι-καθιστικό και το παιδί το δωμάτιο του. Όποιος τακτοποιήσει πιο γρήγορα κερδίζει! Φυσικά θα κερδίσει το παιδί. Μία λιχουδιά, μία βόλτα στις κούνιες, ένα κέικ... ό,τι θέλεις και έχεις όρεξη! Μπορεί να μη πιάσει με τη μία, να μη δεις το δωμάτιο 100% τακτοποιημένο, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα δεις μεγάλη διάφορα, μέχρι που θα γίνει συνήθεια!

Ώρα για μπουγάδα! 

Δύσκολη ώρα, είναι που το καλαθάκι του μπάνιου γέννησε πάλι. Βάλε το παιδί κοντά σου να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τα χρώματα. Είναι και μία καλή ευκαιρία να τα μάθει ή να κάνει εξάσκηση! Επίσης μπορείς να το βάλεις να σου φέρει από το δωμάτιο τυχόν ξεχασμένα καλτσάκια, μπλουζάκια κλπ...

 
 
 
Φροντίζουμε τα λουλούδια μας!

Δώσε του παιδιού ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι ή ποτιστήρι και "χάρισε" του 2-3 γλάστρες ή γλαστράκια. Ποτίστε μαζί τα λουλούδια σας.

Σφουγγάρισμα-Σκούπισμα!

Δύσκολη δουλειά ειδικά αν έχεις υπερκινητικό παιδί σαν το δικό μου! Βάλτο να κάτσει στον καναπέ, αν κατέβει έχασε. Αν μείνει κερδίζει! Επίσης θα μπορούσες να αναθέσεις μία άλλη δουλειά ταυτόχρονα για να το απασχολήσεις. Για παράδειγμα να βάλει τα παιχνίδια στο κουτί ή να ετοιμάσει τσάι στο δωμάτιο του για να το απολαύσει μετά η μανούλα.

Να ταΐσουμε τα κατοικίδια!


Αυτή τη δουλειά τη κάνουμε κάθε μέρα εμείς! Έχουμε 2 σκυλάκια και ένα παπαγάλο! Έτσι ο μικρός έμαθε από πολύ νωρίς να είναι υπεύθυνος για εκείνα μέσα από το παιχνίδι. Έχει αναλάβει να τους βάζει φαγητό και νερό κάθε μέρα!

Ακόμα οι δουλειές απαιτούν φαντασία με παιδιά στο σπίτι. Εμείς οι μαμάδες έχουμε άφθονη!

Κάντε τις δουλειές παιχνίδι, ξέρω δεν είναι το καλύτερο, έχει όμως αποτέλεσμα! Το παιδί μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι και στην πραγματικότητα, γίνεται πιο υπεύθυνο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top